tisdag 31 december 2013

Team Pike 2000/Hammarlund 2013Noratouren

Noratouren är en tävling som vi har varit nära att vinna flera gånger men inte lyckats fullt ut

De tre bästa resultaten av fyra tävlingar räknas, i år var vi bara med på tre men det gick vägen ändå! Vi vann på Viken och kom fyra på Ljusnaren så inför den sista tävlingen på Norasjön hade vi slagläge. Dagen började inte bra då Fredrik fått feber under natten men trots det så kämpade vi på i blåsten. Eftersom inte gäddan verkade vara på hugget så gick vi inför gös då den ger mer poäng.

Vi fick fyra gösar av bra längd, en abborre och en gädda och det räckte till en fjärde plats på Norasjön och en slutseger i Noratouren 2013. En grym känsla att få lyfta bucklan efter så många års slit på våra sjöar i närområdet så segern i Noratouren rankar vi mycket högt!
Fryken.

2013 var det sista året som tävlingen gick av stapeln och vi var grymt laddade inför tävlingen. Inget hade lämnats åt slumpen.

Dag 1 startade vi långt ut i sjön då det var så mycket båtar där vi egentligen tänkt börja. Men det gjorde inget då vi tog tre gäddor av bra längd redan under den första timmen.

Sedan gnuggade vi på i viken med trippelhugg och dubbelhugg.
Vi fiskade som i trans och kunde till slut mäta in elva gäddor.
Söndagen började bra med fisk direkt på morgon sen flöt det på som det brukar. Då de andra båtarna började droppa av låg vi kvar och nötte på samma ställe och det gav resultat.
När dagen var slut kunde vi åka under Nilssundby bron med ett leende på läpparna! Vi visste att vi fiskat grymt bra i två dagar och att det skulle räcka till slutseger. Vi vill rikta ett stort tack till Kils sportfiskeklubb som har haft hand om tävlingen och jag vill sticka ut hakan och säga att det är den mest välorganiserade trollingtävlingen i landet!
Kinnekulleträffen
Den sena våren eller långdragna vintern hade gjort att tävlingen blev framflyttad. Kallt vatten i sjön gjorde att det blev svårt att finna jagande laxar i varmvatten, därför bestämde vi oss för att göra en satsning på lite mer stationär fisk. Vi valde helt enkelt att rikta vårt fiske efter öring.
Några gamla positioner från tidigare år fick bli vårt första val dag ett. Det visade sig ganska snabbt att vi hade lyckats med vår taktik, öringarna var på plats. Vi hade inga problem med att fylla kvoten denna första dag. Härligt väder på vägen hem fick oss alla att dra lite extra på mungiporna.
Vi hamnar på en femte plats efter dag ett.

.

Andra dagen hade vi svårt att fiska ostört på våra positioner, det gjorde att vi fick leta nya positioner då de gamla blev sönderfiskade. Efter lite letande och trixande hittade vi huggvillig fisk igen och det blev ett sixpack även denna dag


Inför sista dagen ligger vi på en andra plats. Man hade lovat hårda vindar och dimma vilket fick oss att bli tveksamma om vi skulle kunna ta oss till våra fiskeplatser. På morgonen var det måttlig vind och det fick oss att ta beslutet att åka långt. Så fort vi kom fram och hade lagt ut pulkorna sa jag till Micke och Freddan ”Kolla vilka konstiga moln det är söderut”. På två minuter hade sikten försämrats till 50m och våghöjden var allt annat än trevlig. Ett par killar i en Rocad 706 som ligger i vårt område kommer in på radion och säger ”Usch, det här känns läskigt... Vi vänder hemåt!”
Vi tar ändå beslutet att stanna eftersom vi har fisk på.Dimman lättar och vinden avtar något och vi kör på sista tävlingsdagens största öring. Vi lyckas inte fylla baljan sista dagen utan får nöja oss med fem öringar.Det räckte till seger med totalt 17 fiskar. Vi är självklart väldigt stolta och glada över vinsten eftersom det är en av de trevligaste, största och bäst anordnade tävlingarna.
Tack Stensson och Gsfk för en välorganiserad tävling.
 Vi återkommer!HjodragetVi provfiskade som vanligt på fredagen, som de flesta andra team. Vi blev dock inte särskilt kloka av det. Vi hade problem med att hitta fisk i bättre storlek. Eftermiddagen och kvällen gjorde oss inte klokare. Vi avnjöt en kanonbuffé på hotellet. Det var ett arrangemang som anordnades för tävlingen firade 25 års jubileum.
Kvällen avlöpte i goda vänners sällskap och när morgonen kom hade vi fortfarande inte bestämt var vi skulle fiska. Det var inte förrän vi stod vid starten som Jocke kom att tänka på en gammal fiskeplats som gett bra med fisk under 90-talet. En vild chansning som visade sig vara helt rätt. Vi åkte långt och fick fiska helt ostörda hela dagen.
Rödingtrolling när det är som bäst!

Vi har inget ”racefiske” men det kommer en fisk då och då. Det som är bra är att det även är öring och lax med i bilden. Tyvärr tappar vi en riktigt fin lax efter en stunds drillande men det känns ändå som om vi ligger helt rätt. Vi lyckas fylla baljan med sex fina fiskar, tre öringar och tre rödingar.


En första plats i Hjotävlingen är något som vi alla tre har kämpat och drömt om sedan vi började trolla röding så detta är något som vi värdesätter högt.


Vertikalgösen:
Till denna tävling lånade vi in fiskaren och skribenten Gustav Foogde då Micke och Jocke jobbade med att arrangera tävlingen. Taktiken för dagen var att snabbt fixa sex godkända fiskar och sedan börja jaga de större exemplaren i sjön. När vi hade fixat sex godkända efter en timme tycke vi dom var ovanligt små för att vara "bottenfisk" i Tisaren.

Det såg väldigt trångt ut på de ställen där vi vanligtvis prickskjuter efter gös därför bestämde vi oss för att fortsätta jaga bottenfisk och försöka hitta några större. Det räckte hela vägen till en andra plats då det var en trög dag för många på sjön.


Vi i Pike2000/Hammarlund önskar alla fiskevänner ett

Gott nytt fiskeår 2014