söndag 27 april 2014

Liten sammanfattning av Kinnekulleträffen 2014


Kinnekulleträffen 2014

För andra året i rad lyckades vi vinna Kinnekulleträffen, en tävling som man ser som en av fiskeårets absoluta höjdpunkter. 
Vi hade egentligen tänkt fiska ungefär som vi hade gjort åren innan, men det visade sig att vattnet där inte höll den rätta temperaturen i år och vårt provfiske fick oss att börja tänka på nya platser.
Både Micke, Freddan och jag har ju under åren hunnit lära känna många som fiskar aktivt i sjön och nu fick vi ett tips som visade sig vara värt att satsa på. Det som gjorde det extra intressant var att det skulle funka att byta område utan att behöva åka så långt.

Fredag 
 Starten gick och väl på plats började vi fiska på några gamla positioner i området. Vi fiskade oss till de positioner som vi blivit tipsade om men utan ett pet på grejerna. Tankarna börjar gå runt i huvudet, hade vi blivit blåsta? Det som talade för var att temperaturen var perfekt och att det var proppat med fisk på lodet. Efter en liten stund ser vi att vår tipsare dyker upp och då förstår vi att vi verkligen är rätt. Dessutom står det någon och bänder fisk på akterdäck i hans båt. En kort stund senare tjongar det  till i ena riggspöt och det vrålar i rullen. Första laxen har klivit på. Efter en stunds bökande ligger en lax på dryga 7kg i båten. Den skulle följas av en fin fisk på 6,5kg samt tre mindre. Efter första dagen låg vi på en andra plats slagna av det skickliga Team Olsson, som hade fiskat fullt. Vi hade dock mer vikt i baljan.Lördag
 Vi åkte till samma ställe även denna dagen. Det vore dumt att lämna ett givande ställe för ett något mer beprövat. Efter en halvtimme drog första fisken på, men det blev antiklimax när ett gäddhuvud kikade upp vid båtkanten. Vi vände ändå tillbaka till området och efter en liten stund drar det på en fin lax på 71cm. Den följs av ett gäng öringar, någon retur och ett par godkända fiskar på 67-70cm.
Efter en liten stund har vi fått ytterligare två laxar i området. Klockan är ännu inte tolv och vi känner ju oss ganska säkra på att hinna få en sjätte fisk, men fiske är fiske och dagen löper på utan ett känn.
Trots en motig eftermiddag känner vi oss ändå nöjda med fem fina fiskar i baljan. Den visar sig tillräcklig för att vinna dagstävlingen. Vi hade även gått upp i ledningen på våra 10 fiskar.

söndagen
 Inför söndagen hade vi ca 100p upp på tvåan Team Olsson och vi visste att om någon av de första teamen fiskade bättre än oss skulle det kunna innebära tappade placeringar. Det som malde i huvudet på oss var att det hade legat flera duktiga team bredvid oss på lördagen utan att få något, så frågan var hur säkert vårt ställe egentligen var. Vi hade kanske bara haft ett enormt flyt. 
 Vi tog chansen och körde tillbaka till våra positioner även denna sista dag. Efter ett par timmar drar det till på ett ytspö och det löser ut. Trasig löja men ingen fisk på. Vi kollar ena sidan och det visar sig att vi har ett par löjor till som är trasiga. Hela dagen löper på och vinden har lagt sig helt när det plötsligt dunkar till i riggen. Vi flyger upp och Micke tar spöt men fisken är borta. Vi vänder tillbaka och nu är det bara 30 min fisketid kvar. Det löser ut på ytan och det går ut lina på rullen. Freddan tar spöet och känner att det är en bra fisk. Jubel i båten som en liten stund senare övergår i svordomar när  vi får se att det är en stor gädda. 
På vägen in sitter vi och resonerar om det vi hade tänkt om stället, hur trögt det hade varit på lördagen för vissa, och att vi kanske skulle ha valt ett annat ställe. En strimma hopp dyker plötsligt upp när Stensson säger att Olsson bara hade fått en mindre fisk. Däremot hade Team Timab fått ett sixpack riktigt fina laxar. Skulle dom kunna gå upp i ledning, det var ju bl a en lax på 9,1kg och en på 6kg.
De hade bara en halvstor lax från dagarna innan, så ett litet överslag i huvudet fick oss att inse att det inte skulle räcka. Dan, som låg på tredje plats inför dagen tappade även han fem fiskar. Vi får väl vara tacksamma att turen ändå måste ha varit på vår sida trots det dåliga fisket på söndagen. Vi vinner tävlingen med ca 40 poäng mer än tvåan Team Olsson på tredje plats kom Team Rullsten.


Vi fick fisk på både rigg och ytan vilket är lite ovanligt för oss. Ytan brukar alltid vara bäst för oss annars. Vi använde oss av Salsa och Vk skallar i krom och pärlemo viktade med 10-60g. Området vi fiskade i var väst om Körtungan.
Tack GSFK för en trevlig tävling!

Hälsningar Teamet